Smile 4 you

Implantati

Zubni implantati predstavljaju protetsko-kirurški oblik nadomjestka u slučaju nedostatka jednog ili više zubi.

Titanski implantat koji ima oblik vijka ugrađuje se u kost i onda se na njega postavlja suprastruktura i protetski rad.

Zubni implantat

Zubni implantat

Prije ugradnje zubnog implantata obavezno je napraviti 3D snimku ili takozvanu CBCT snimku. Zahvat ugradnje implantata se izvodi pod lokalnom anestezijom, stoga je potpuno bezbolan. Nakon ugradnje vijka potrebno je čekati 4 do 6 mjeseci, a u tom periodu zubni implantat srasta s kosti, što se naziv proces oseointegracije. Nakon što je zubni implantat srastao s kosti kreće protetska faza i izrada zubne krunice.

Najčešća pitanja

All on 4 / All on 6

All on 4 / All on 6

All-on-4 predstavlja protetski rad koji je izrađen na 4 implantata, a All-on-6 predstavlja protetski rad koji je izrađen na 6 implantata.

Takav oblik terapije preporučujemo pacijentima koji su ostali bez svih zubi u gornjoj ili donjoj čeljusti. Isto kao kod ugradnje implantata, tako i kod sustava All-on-4 i All-on-6, nakon kirurške ugradnje slijedi period srastanja implantata s kosti (period oseointegracije) od 4 do 6 mjeseci. U tom periodu pacijent nosi privremeni ili akrilatni most. Nakon što su implantati srasli s kosti, provjerava se njihova stabilnost, postavljaju se nadogradnje i slijedi izrada trajnog protetskog rada koji je fiksno učvršćen vijcima na ugrađene zubne implantate.

Kod sustava All-on-4 i All-on-6 od velike su važnosti redovne godišnje kontrole i adekvatna oralna higijena.

Najčešća pitanja

Naručite se