Smile 4 you

Paradontologija

Potpornu strukturu zuba čini njegov parodont. Stoga da bi zub ostao zdrav u ustima, mora biti zdrav i njegov parodont. Ispravnu higijenu zubi i parodonta objašnjavamo svim našim pacijentima detaljno kako bi usvojili nove navike brige oko istih i na taj način očuvali zdravlje i zubi i parodonta.

Ako naši pacijenti imaju stomatološki rad u ustima, bilo estetske ili funkcionalne prirode, taj isti se neće dugoročno održati, ako nema ispravnog održavanja zubi i njegovih potpornih struktura.

Parodontologija se bavi održavanjem zdravlja potpornih struktura, ali i bolestima vezanim uz njih, gingivitisom, akutnim i kroničnim parodontitisom ili parodontozom.

Edukacija o oralnoj higijeni
Edukacija o oralnoj higijeni

Edukacija o oralnoj higijeni

Naš zadatak je naučiti pacijente ispravnom održavanju oralne higijene, a onda dolazimo do cilja, a to su zdravi zubi i zdravi desni. Često su pacijenti zbunjeni čitavim nizom proizvoda koji se nude na tržištu od zubnih pasti i četkica, pa sve do oralnih tuševa i električnih četkica. Upute o održavanju higijene su individualne i ovise o situaciji koju nalazimo kod pojedinog pacijenta. Shodno tome dajemo i savjete koju zubnu pastu odabrati i za koju zubnu četkicu se odlučiti.

Najčešća pitanja

Čišćenje zubnog kamenca
Čišćenje zubnog kamenca

Čišćenje zubnog kamenca

Čišćenje zubnog kamenca je preventivni postupak koji je potrebno napraviti svakih 6 mjeseci sa ciljem zdravlja zubi i parodonta.

Postoje dvije vrste zubnog kamenca. Bijeli površinski zubni kamenac koji je vidljiv okom i onaj dubinski, tamni koji se nalaze ispod ruba gingive (subgingivno). I jedan i drugi narušavaju zdravlje parodonta i potrebno ih je ukloniti.

Postupak čišćenja zubnog kamenca je ponekad bolan, posebice kod uklanjanja subgingivnog kamenca, ali u tom slučaju pacijentu savjetujemo aplikaciju lokalne anestezije kako bi zahvat bio što ugodniji. Nakon čišćenja zubnog kamenca slijedi pjeskarenje zubi kojim uklanjamo zubni plak i površinske pigmentacije.

Najčešća pitanja

Kiretaža korijena zuba
Kiretaža korijena zuba

Kiretaža korijena zuba

Kod pacijenata koji imaju uznapredovalu bolest parodonta, bio to akutni ili kronični parodontitis ili parodontoza, radimo kiretažu, tj. struganje i poliranje korijena zuba. Prije odluke o kiretaži zuba potrebno je napraviti parodontološki pregled tj utvrditi status svakog pojedinog zuba i njegovog parodonta. Pregled traje otprilike 30 do 45 minuta i tada se mjeri dubina džepova oko svakog zuba, te stupanj krvarenja zubnog mesa i papila.

Najčešća pitanja

Naručite se