Smile 4 you

Restaurativa i endodoncija

U našoj stomatološkoj ordinaciji svaki zub je dragocjen i svaki ispun je itekako vrijedan truda.

Uz pomoć najkvalitetnijih materijala postižemo njihovu dugotrajnost, a kod izrade plombe trudimo se da estetika bude na visokom nivou kako bi oponašali izvorni izgled zuba.

Ispun na prednjem zubu
Ispun na prednjem zubu

Ispun na prednjem zubu

Karijes, trauma, sile koje nastaju prilikom žvakanja su situacije u kojima može doći do oštećenja tkiva zuba u fronti, tj. estetskoj zoni. Izrada plombe na prednjim zubima je jako zahtjevna. Kod brušenja zuba uvijek pristupamo minimalno invazivno, a kombinacijom boja kod slojevanja plombe dobivamo izvrsnu estetiku. Nakon izrade plombe, pacijent treba paziti na nepogodne navike koje mogu uzrokovati puknuće i/ili oštećenje plombe.

Najčešća pitanja

Ispun na stražnjem zubu
Ispun na stražnjem zubu

Ispun na stražnjem zubu

Najčešći razlog zbog čega Vam je potreban ispun ili plomba na stražnjem zubu je karijes. Karijes je jedna od najraširenijih bolesti u svijetu. To je oštećenje tvrdih zubnih tkiva uzrokovano bakterijom Streptococcus mutans. Zubno tkivo koje je oštećeno karijesom ne može se regenerirati i zbog toga je potreban popravak, tj. uklanjanje oštećenog tkiva i izrada plombe.

Najčešća pitanja

Endodoncija
(Liječenje zuba)
Endodoncija
(Liječenje zuba)

Endodoncija (Liječenje zuba)

Endodoncija je dio stomatologije koja se bavi liječenjem korijenskih kanala zuba. U slučaju kada je karijes jako uznapredovao, kada se pojave upalna stanja na vrhu korijena zuba i/ili kada živac sam od sebe odumire (nekroza), potrebno je napraviti endodonciju na zubu. Terapija liječenja zuba ili endodoncija je bezbolna uz primjenu lokalne anestezije i u većini slučajeva gotova u dva posjeta stomatološkoj ordinaciji.

Najčešća pitanja

Naručite se