Smile 4 you

Izbjeljivanje zubi

Izbjeljivanje zubi je estetski stomatološki zahvat kojim izbjeljujemo zube na siguran i učinkovit način. U našoj stomatološkoj ordinaciji zube izbjeljujemo uz pomoć Beyond II lampe.

Zahvaljujući visokoj snazi Beyond II lampe, tretman se provodi u 3 ciklusa po 15 minuta. Beyond II lampa je potpuno siguran način izbjeljivanja bez štetnih učinaka na zubnu caklinu i zubno meso. Prije postavljanja gela za izbjeljivanje potrebno je očistiti zube pjeskarenjem od zubnog plaka i pigmenata. Nakon toga zubno meso zaštitimo gelom i onda krećemo sa postupkom izbjeljivanja.

Cijeli protokol pacijentu detaljno objašnjava naša dr. Sanja. Ovim postupkom možemo dobiti tri do četiri nijanse svjetlije zube.

Obavezno je pridržavati se uputa nakon izbjeljivanja koje uključuju izbjegavanje obojenih napitaka i hrane, cigareta, gaziranih napitaka i citrusa. Na taj način spriječit ćemo oštećenje cakline i produžiti trajanje dobivenog rezultata izbjeljivanja. Normalna je blaga osjetljivost zubi nakon tretmana, no to je prolazno.

Prije i poslije

Najčešća pitanja

Koju hranu treba izbjegavati nakon postupka izbjeljivanja zubi?

Nakon postupka izbjeljivanja zubi, preporučuje se izbjegavati hranu i piće koji mogu uzrokovati mrlje ili obojiti zube. To uključuje tamna pića poput kave, crnog vina ili gaziranih napitaka, kao i namirnice poput tamnog bobičastog voća ili tamnih umaka. Također je preporučljivo izbjegavati pušenje ili žvakanje duhana jer to može negativno utjecati na trajanje učinka izbjeljivanja.

Koja su iskustva pacijenata s izbjeljivanjem zubi?

Iskustva pacijenata s izbjeljivanjem zubi su pozitivna. Mnogi pacijenti primjećuju značajno posvjetljivanje zubi i postizanje svjetlijeg osmijeha. Izbjeljivanje zubi se smatra sigurnim i učinkovitim postupkom s minimalnom nelagodom. Međutim, iskustva pacijenata mogu varirati ovisno o početnom stanju zubi i individualnim karakteristikama.

Kako funkcionira kućno izbjeljivanje zubi i koji su rezultati koje možemo očekivati?

Kućno izbjeljivanje zubi uključuje upotrebu posebnih gelova za izbjeljivanje koji se nanose na prilagođene zubne udlage koje se stavljaju na zube. Gelovi sadrže aktivne sastojke poput vodikovog peroksida ili karbamid peroksida koji djeluju na boju zuba. Rezultati kućnog izbjeljivanja mogu varirati, ali većina ljudi primjećuje postupno posvjetljivanje boje zubi tijekom tretmana. Učinak može biti manje intenzivan u usporedbi s profesionalnim izbjeljivanjem, ali i dalje može pružiti određene rezultate.

Koliko dugo traje učinak profesionalnog izbjeljivanja zubi i koliko često je potrebno ponavljati postupak?

Trajanje učinka izbjeljivanja zubi ovisi o mnogim faktorima, uključujući početno stanje zubi, navike prehrane i oralne higijene. Općenito, rezultati izbjeljivanja mogu trajati od nekoliko mjeseci do nekoliko godina. Važno je napomenuti da će se boja zubi s vremenom postupno vratiti prema njihovom izvornom tonu. Kako bi se održao postignuti učinak, preporučuje se redovito održavanje oralne higijene, izbjegavanje hrane i pića koja mogu obojati zube, te periodično ponavljanje postupka izbjeljivanja, obično jednom ili dva puta godišnje, ovisno o individualnim potrebama i željama pacijenta.

Mogu li se umjetni zubi izbijeliti i kako se to postiže?

Umjetni zubi, kao što su zubne krunice, zubni mostovi, te zubne plombe ili ispuni neće se izbijeliti tijekom postupka izbjeljivanja zubi, ukoliko pacijent želi i niih imati u svijetlijoj nijansi onda je potrebna zamjena istih kako bi se postigla željena boja.

Kako se nositi s osjetljivošću zubi nakon postupka izbjeljivanja?

Osjetljivost zubi nakon izbjeljivanja zubi može biti uobičajena pojava. Neki pacijenti mogu primijetiti povećanu osjetljivost na hladno, vruće ili slatko nakon izbjeljivanja zubi. Važno je napomenuti da osjetljivost zubi nakon izbjeljivanja nestaje sama od sebe unutar nekoliko dana ili tjedana.

Koja je cijena izbjeljivanja zubi i ima li opcija plaćanja na rate?

Cijena postupka izbjeljivanja zubi može varirati ovisno o složenosti slučaja. Cijena izbjeljivanja ovisi o broju zubi koji se tretiraju, kao i o odabranoj metodi izbjeljivanja.

Je li izbjeljivanje zubi štetno?

Izbjeljivanje zubi nije štetno, ukoliko se postupak provodi u kontroliranim uvjetima i ne prečesto.

Naručite se