Smile 4 you

Prozirni aparatić za zube

Prozirni aparatić za zube predstavlja inovativno rješenje za ispravljanje zubnih nepravilnosti. Ovi zubni aparatići su estetski privlačni, jer su izrađeni od prozirnog materijala koji ih čini gotovo neprimjetnima. Mnogi pacijenti se odlučuju za prozirne aparatiće kako bi postigli ravne zube bez upotrebe tradicionalnih metalnih bravica.

Cijena prozirnog aparatića varira ovisno o nepravilnosti koju je potrebno korigirati, složenosti slučaja i trajanju terapije. Kako bi se postigao željeni rezultat, važno je nositi alignere najmanje 22 sata dnevno. Također je važno dolaziti na redovite kontrolne preglede kako bi se pratilo napredovanje terapije i provjerila potreba za eventualnim prilagodbama.

Prednost prozirnog aparatića u odnosu na konvencionalne metalne bravice je lakše održavanje higijene, skidanje aparatića prilikom jela ili nekih javnih aktivnosti i posebnih događaja, te konzumacija hrane bez ograničenja.

Naša dr. Sanja će Vam pružiti sve potrebne informacije o prozirnom aparatiću za zube i izraditi individualno prilagođen plan liječenja koji će Vam omogućiti postizanje željenih rezultata.

Prije i poslije

Najčešća pitanja

Jesu li prozirni aparatići za zube ugodni?

Prozirni aparatići za zube su dizajnirani tako da budu ugodni za nošenje tijekom cijelog dana. Materijali od kojih su napravljeni su glatki i ne iritiraju desne. Prilikom zamjene alignera možete osjetiti pritisak na zubima, ali to je sasvim normalno jer aparatić radi (provodi svoju funkciju).

Koliko dugo trebam nositi prozirni aparatić za zube?

Vremenski period nošenja prozirnog aparatića za zube ovisi o individualnom slučaju i potrebama pacijenta. Obično se preporučuje nošenje aparatića najmanje 22 sata dnevno. Naša stomatologica dr. Sanja će Vam pružiti točne smjernice o vremenskom periodu nošenja zubnog aparatića, ovisno o nepravilnosti koju je potrebno korigirati.

Koja je razlika između prozirnog aparatića i klasičnog fiksnog aparatića za zube?

Jedan od aspekata koji privlači pacijente kod prozirnih aparatića je i činjenica da se mogu ukloniti za vrijeme obroka ili posebnih prigoda. Ovo omogućuje lakše održavanje oralne higijene, te konzumaciju hrane bez ikakvih ograničenja. Razlika je i u tome što nema klasičnih bravica i žica, već se na zube lijepe mali attachmeni koji su također neprimjetni jer su u boji zuba.

Kako se održavaju prozirni aparatići za zube?

Kako biste prozirne aparatiće za zube održali čistima i učinkovitima, preporučuje se temeljito četkanje nakon svakog obroka. Vrlo je važno redovito ispirati aparatić vodom kako biste uklonili ostatke hrane. Također biste trebali izbjegavati konzumaciju hrane koja može ostaviti mrlje na aparatiću poput boja iz pića ili tamnog voća. Održavanje aparatića za zube je jednostavno i radi se četkicom i mlakom vodom.

Koje su prednosti prozirnog aparatića za zube?

Jedna od prednosti prozirnih aparatića za zube je njihova diskretnost. Budući da su transparentni ili prozirni mogu se nositi bez osjećaja nelagode uz lakše održavanje higijene zubi.

Naručite se