Smile 4 you

Ortodoncija

Ortodoncija se bavi ispravljanjem nepravilno smještenim položajem zubi uz usklađivanje zagriza.

Ortodontsku terapiju ne radimo samo kod djece, iako najbolje i najbrže pomake zubi očekujemo kod njih, već i kod odraslih pacijenata pogotovo zbog noviteta u ortodonciji u vidu prozirnih aparatića koji su ugodni i neprimjetni za nošenje.

Fiksni aparatić za zube
Fiksni aparatić za zube

Fiksni aparatić za zube

Prvi pregled kod ortodonta preporučujemo napraviti već u predškolskoj dobi. Fiksni aparatić za zube postavljamo kada su svi trajni zubi prisutni u ustima. Postoje dvije vrste bravica koje možete odabrati, a to su klasične metalne bravice ili prozirne keramičke bravice. U bilo kojem slučaju prije postave fiksnog aparatića, svi zubi moraju biti sanirani i higijena zubi i desni mora biti izvrsna. Kontrolne preglede uz zamjenu žica radimo svakih 4 tjedna, a na kraju terapije obavezna je izrada retainera koji će zube nakon skidanje aparatića zadržati u željenom, dobivenom položaju.

Najčešća pitanja

Mobilni aparatić za zube
Mobilni aparatić za zube

Mobilni aparatić za zube

Mobilni aparatić za zube može biti ili za jednu ili za obje čeljusti. Postoji čitav spektar mobilnih aparatića ovisno o anomaliji koju želimo ispraviti. Većinom mobilnu terapiju započinjemo dok djeca još uvijek imaju i mliječne i trajne zube u ustima, takozvanu mješovitu denticiju. Terapija mobilnim aparatićem većinom prethodi fiksnom aparatiću za zube. Mobilne aparatiće za zube potrebno je nositi svaki dan minimalno 10 sati dnevno, ovisno o anomaliji koju ispravljamo.

Najčešća pitanja

Prozirni aparatić za zube
Prozirni aparatić za zube
Saznajte više

Prozirni aparatić za zube

Prozirni aparatić za zube predstavlja inovativno rješenje za ispravljanje zubnih nepravilnosti. Ovi zubni aparatići su estetski privlačni, jer su izrađeni od prozirnog materijala koji ih čini gotovo neprimjetnima. Mnogi pacijenti se odlučuju za prozirne aparatiće kako bi postigli ravne zube bez upotrebe tradicionalnih metalnih bravica.

Najčešća pitanja

Naručite se